Кошик
Тут пусто.
Додайте страву у корзину
Час читання: 14хв

Найкращі суші та роли: найсмачніші та найпопулярніші суші в Україні та світі

У всьому світі суші та роли люблять за приємне поєднання смаків і текстур, різноманіття інгредієнтів і за те, як неординарно вони виглядають. Це традиційне японське блюдо з'явилося в країнах Європи та в США в 1980-90-х роках. В Україні їх почали готувати в ресторанах з 2000-х років. Які найпопулярніші роли та суші? Розглянемо Топ 10 видів найбільш відомих варіантів цього блюда. Вони також і найкрасивіші. Дізнаємося, що робить кожен з цих видів топ суші та ролів особливими. Готуйте свої смакові рецептори, це дуже апетитний огляд!

Які найпопулярніші роли у світі?

За що люблять роли:

  • Різноманіття. Основні інгредієнти комбінують у різних поєднаннях і доповнюють їх новими смаками.
  • Гра текстур. У ролах смачно поєднуються різні текстури, такі як соковите крабове м'ясо, хрусткий огірок, ніжний авокадо та кремовий сир.
  • Неординарна форма. Роли готують у вигляді прямокутників або циліндрів, завдяки спеціальній техніці згортання.
  • Шарова структура. Усередині ролів інгредієнти розташовуються шарами. Це створює цікаві комбінації кольорів продуктів, текстур. Коли інгредієнти вкладені шарами, кожен продукт розкриває свій смак більш повноцінно.
  • Роли красиві. Їх прикрашають яскравою ікрою або лососем, соусами та спеціями. Білий рис і темна водорості Норі створюють контраст.

Подивимось на найкрасивіші роли. Не дивно, що їх з задоволенням замовляють у суші-ресторанах на урочисті події, вечірки з друзями та корпоративи великих компаній. І повсякденні домашні вечері найсмачніші роли роблять особливими.

Каліфорнія з вугрем

Рол Каліфорнія з вугрем з цікавим поєднанням інгредієнтів:

  • рис;
  • копчений угорь;
  • манго;
  • сир Філадельфія;
  • авокадо. 

Його особливість у тому, що зовнішній шар - це рис. Тому роли Каліфорнія виглядають вишукано.

Рол "Каліфорнія з вугрем" – це трохи змінений класичний Каліфорнійський рол, який, як вважається, був винайдений в 1970-х роках у Лос-Анджелесі. Він став популярним завдяки тому, що став "мостиком" для американців до традиційної японської їжі, особливо для тих, хто не був готовий одразу смакувати сирою рибою. До нього додали копчений вугор - делікатес з багатим смаком. У нього солодкуватий присмак та м'яка текстура. Авокадо надає кремовості та збагачує склад вітамінами. 

Ролл Окінава

Рол Окінава складається з двох частин. В одній - вугор, соус унагі та кунжут, в іншій - сьомга, майонез та чорна тобіко. Замовивши рол Окінава, вийде спробувати одразу два варіанти смаків. Вони приємні як окремо, так і гармонійно поєднуються разом.

Рол "Окінава" названий на честь японського острова і відрізняється незвичайною комбінацією інгредієнтів. Він порадує шанувальників різноманіття смаків, а любителів краси - поєднанням кольорів та стильним оформленням. 

Кранч ролл

У кранч-ролі основні смакові інгредієнти:

  • креветка;
  • сніжний краб; 
  • сьомга;
  • вугор. 

Разом вони дають приємне поєднання "морських" рибних смаків. Це страва для тих, хто дуже любить морепродукти.

Кранч рол виділяється серед інших ролів своєю хрусткою текстурою. Вона створює приємний контраст з ніжними інгредієнтами начинки. Креветка і сніжний краб трохи підсмажені в муці темпура. А сьомга і вугор - без термообробки. 

Рол Філадельфія

Один з улюблених багатьма ролів у різних країнах - Філадельфія. Просте і смачне поєднання:

  • сьомга;
  • ніжний сир Філадельфія;
  • соковитий огірок 

Цей рол придумав американський суші-шеф у 1980-х роках. Він вирішив додати до ролу західний інгредієнт - вершковий сир Філадельфія. Тому у цього рола така назва. Ця страва стала так популярною, що її можна знайти у меню практично будь-якого суші-бару.

Мінато

Начинка рола Мінато:

  • вугор;
  • сир Філадельфія;
  • манго. 

Ззовні як декор і обгортка - шматочки авокадо, соуси унагі та кімчі. Виглядає незвично, зелень авокадо дуже прикрашає роли.

Назва "Мінато", означає "порт" японською. У Японії є таке місто, і цей рол названий на його честь. Мінато відображає різноманіття морських дарів, які можуть бути використані в приготуванні цього рола. 

Трюфельний тунець татакі

Незвичайне поєднання інгредієнтів і їх смаків можна відчути в ролах Трюфельний тунець татакі. Обпалений тунець гармоніює з трюфельною пастилою, огірком та салатом латук. Роли прикрашають ікра тобіко і три соуси: 

  • теріякі;
  • унагі;
  • кімчі. 

Вишуканість цього рола - трюфельна паста. Її виготовляють з чорних або білих грибів трюфелів, які вважаються найбільш дорогими та рідкісними. У пасти виражений аромат і смак трюфеля, що додає вишуканості ролам. 

Теплий рол Ітачі

Для любителів термооброблених ролів смачна ласощі - рол Ітачі. Він виглядає дуже апетитно. Начинка:

  • сир Філадельфія;
  • сьомга;
  • авокадо;
  • шість соусів.

Назва “Ітачі”, можливо, дано цьому ролу від японського слова, що означає "ласка". Особливість цього рола у тому, що його запікають. Теплота відрізняє його від більшості традиційних холодних ролів. Теплий рол Ітачі сподобається тим, хто не споживає сирою або соленою рибу. 

Найсмачніші суші

Чому в усьому світі люблять суші:

  • Простий склад. Суші зазвичай роблять з невеликого шматочка свіжої риби або інших морепродуктів, покладених на варений рис. Його приправляють васабі або соєвим соусом.
  • Нескладне приготування. На відміну від ролів, суші не завертають в норі та рис, що робить їх більш простими в приготуванні та споживанні.
  • Особлива увага приділяється якості інгредієнтів. Оскільки суші складаються всього з кількох продуктів, суші-майстри особливу увагу приділяють їх якості та свіжості. Смак у суші насичений, незважаючи на простий склад.
  • Традиційне приготування. Суші часто готують відповідно до традиційних японських рецептів і методів, зберігаючи аутентичний смак і стиль.
  • Суші зручно їсти. Їх споживають цілим за один кульок, що дозволяє відчути повну гармонію смакових компонентів за один раз.

Далі розглянемо, які найсмачніші суші. Які у них особливості у складі та оформленні? Хоча суші простіші в приготуванні та дизайні, ніж роли, у них також багато цінителів у різних країнах.

Нігірі сьомга

Ніжний рис і сьомга - це класичне поєднання смаку в суші Нігірі сьомга. Він складається з ломтика сьомги, покладеного на шматочок рису, приправленого васабі. 

Це суші нігірі популярні у всьому світі завдяки своїй простоті та вишуканому смаку свіжої сьомги. Жодні сторонні аромати не заважають насолоджуватися поєднанням риби та ніжного рису.

Гункан сьомга

Рис, ломтики сьомги з боку акуратно обернені водоростями Норі так, що форма нагадує човен. Тому і така назва - "гункан" перекладається з японської як "військовий корабель". Корабель з норі та рису, наче "пливе" на страві, а "вантаж" - це яскрава рибна начинка всередині. Кожен шматочок суші гункана - це маленьке плавання по смаковим хвилям.

Зверху Гункан сьомга прикрашений яскравою ікрою тобіко і приправлений соусом кімчі. Цей вид суші популярний поза межами Японії завдяки своїй незвичайній формі та соковитому смаку.

Гункан сніжний краб

Палички сніжного краба, водорості норі та ікра тобіко разом створюють багатий та ніжний смак. Соус кімчі надає гостроти ролу Гункан сніжний краб. А основний інгредієнт, сніжний краб, надає смаку суші ніжності та солодкості.

Замовити ці популярні роли та суші можна в онлайн-ресторані "Вілки-Палки". Суші-мастери готують їх швидко, оформлюють красиво, і доставку не доведеться довго чекати. Якщо захочеться теплий рол, можна бути впевненим, що він збереже свою апетитну температуру і смак. Завдяки такому сервісу завжди можна насолодитися свіжими ролами прямо вдома, в офісі або на прогулянці. 

Переглянути склад суші та ролів, оцінити, як вони виглядають, можна на сайті ресторану “Вилки-Палки”. У меню багато інших смачних, популярних видів цієї страви. Якщо захочеться одразу спробувати кілька видів ролів, можна вибрати сет ролів.

Написати нам speech-bubble-7-outline