У всьому світі суші та роли люблять за приємне поєднання смаків і текстур, різноманіття інгредієнтів і за те, як неординарно вони виглядають. Це традиційне японське блюдо з'явилося в країнах Європи та в США в 1980-90-х роках. В Україні їх почали готувати в ресторанах з 2000-х років. Які найпопулярніші роли та суші? Розглянемо Топ 10 видів найбільш відомих варіантів цього блюда. Вони також і найкрасивіші. Дізнаємося, що робить кожен з цих видів топ суші та ролів особливими. Готуйте свої смакові рецептори, це дуже апетитний огляд!
За що люблять роли:
Подивимось на найкрасивіші роли. Не дивно, що їх з задоволенням замовляють у суші-ресторанах на урочисті події, вечірки з друзями та корпоративи великих компаній. І повсякденні домашні вечері найсмачніші роли роблять особливими.
Рол Каліфорнія з вугрем з цікавим поєднанням інгредієнтів:
Його особливість у тому, що зовнішній шар - це рис. Тому роли Каліфорнія виглядають вишукано.
Рол "Каліфорнія з вугрем" – це трохи змінений класичний Каліфорнійський рол, який, як вважається, був винайдений в 1970-х роках у Лос-Анджелесі. Він став популярним завдяки тому, що став "мостиком" для американців до традиційної японської їжі, особливо для тих, хто не був готовий одразу смакувати сирою рибою. До нього додали копчений вугор - делікатес з багатим смаком. У нього солодкуватий присмак та м'яка текстура. Авокадо надає кремовості та збагачує склад вітамінами.
Рол Окінава складається з двох частин. В одній - вугор, соус унагі та кунжут, в іншій - сьомга, майонез та чорна тобіко. Замовивши рол Окінава, вийде спробувати одразу два варіанти смаків. Вони приємні як окремо, так і гармонійно поєднуються разом.
Рол "Окінава" названий на честь японського острова і відрізняється незвичайною комбінацією інгредієнтів. Він порадує шанувальників різноманіття смаків, а любителів краси - поєднанням кольорів та стильним оформленням.
У кранч-ролі основні смакові інгредієнти:
Разом вони дають приємне поєднання "морських" рибних смаків. Це страва для тих, хто дуже любить морепродукти.
Кранч рол виділяється серед інших ролів своєю хрусткою текстурою. Вона створює приємний контраст з ніжними інгредієнтами начинки. Креветка і сніжний краб трохи підсмажені в муці темпура. А сьомга і вугор - без термообробки.
Один з улюблених багатьма ролів у різних країнах - Філадельфія. Просте і смачне поєднання:
Цей рол придумав американський суші-шеф у 1980-х роках. Він вирішив додати до ролу західний інгредієнт - вершковий сир Філадельфія. Тому у цього рола така назва. Ця страва стала так популярною, що її можна знайти у меню практично будь-якого суші-бару.
Начинка рола Мінато:
Ззовні як декор і обгортка - шматочки авокадо, соуси унагі та кімчі. Виглядає незвично, зелень авокадо дуже прикрашає роли.
Назва "Мінато", означає "порт" японською. У Японії є таке місто, і цей рол названий на його честь. Мінато відображає різноманіття морських дарів, які можуть бути використані в приготуванні цього рола.
Незвичайне поєднання інгредієнтів і їх смаків можна відчути в ролах Трюфельний тунець татакі. Обпалений тунець гармоніює з трюфельною пастилою, огірком та салатом латук. Роли прикрашають ікра тобіко і три соуси:
Вишуканість цього рола - трюфельна паста. Її виготовляють з чорних або білих грибів трюфелів, які вважаються найбільш дорогими та рідкісними. У пасти виражений аромат і смак трюфеля, що додає вишуканості ролам.
Для любителів термооброблених ролів смачна ласощі - рол Ітачі. Він виглядає дуже апетитно. Начинка:
Назва “Ітачі”, можливо, дано цьому ролу від японського слова, що означає "ласка". Особливість цього рола у тому, що його запікають. Теплота відрізняє його від більшості традиційних холодних ролів. Теплий рол Ітачі сподобається тим, хто не споживає сирою або соленою рибу.
Чому в усьому світі люблять суші:
Далі розглянемо, які найсмачніші суші. Які у них особливості у складі та оформленні? Хоча суші простіші в приготуванні та дизайні, ніж роли, у них також багато цінителів у різних країнах.
Ніжний рис і сьомга - це класичне поєднання смаку в суші Нігірі сьомга. Він складається з ломтика сьомги, покладеного на шматочок рису, приправленого васабі.
Це суші нігірі популярні у всьому світі завдяки своїй простоті та вишуканому смаку свіжої сьомги. Жодні сторонні аромати не заважають насолоджуватися поєднанням риби та ніжного рису.
Рис, ломтики сьомги з боку акуратно обернені водоростями Норі так, що форма нагадує човен. Тому і така назва - "гункан" перекладається з японської як "військовий корабель". Корабель з норі та рису, наче "пливе" на страві, а "вантаж" - це яскрава рибна начинка всередині. Кожен шматочок суші гункана - це маленьке плавання по смаковим хвилям.
Зверху Гункан сьомга прикрашений яскравою ікрою тобіко і приправлений соусом кімчі. Цей вид суші популярний поза межами Японії завдяки своїй незвичайній формі та соковитому смаку.
Палички сніжного краба, водорості норі та ікра тобіко разом створюють багатий та ніжний смак. Соус кімчі надає гостроти ролу Гункан сніжний краб. А основний інгредієнт, сніжний краб, надає смаку суші ніжності та солодкості.
Замовити ці популярні роли та суші можна в онлайн-ресторані "Вілки-Палки". Суші-мастери готують їх швидко, оформлюють красиво, і доставку не доведеться довго чекати. Якщо захочеться теплий рол, можна бути впевненим, що він збереже свою апетитну температуру і смак. Завдяки такому сервісу завжди можна насолодитися свіжими ролами прямо вдома, в офісі або на прогулянці.
Переглянути склад суші та ролів, оцінити, як вони виглядають, можна на сайті ресторану “Вилки-Палки”. У меню багато інших смачних, популярних видів цієї страви. Якщо захочеться одразу спробувати кілька видів ролів, можна вибрати сет ролів.